Cornulete cu dulceata si nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Noi 2016 | 2158 vizualizari

 

 
Cornulete cu aluat fraged cu cidru de casa si umplute cu dulceata si nuca.

 

INGREDIENTE

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml cidru
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni
  • dulceata de prune
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata si nuca:

 

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

 

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in fasii lungi, pe care le umplem cu dulceata amestecata cu putina nuca macinata, rulam sul fasia, apoi o taiem in cornulete mititele. E o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.

 

Se asaza cornuletele intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute. Se obtin 3 tavi cu cornulete.

 Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/cornulete-cu-dulceata-si-nuca.html

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pentru a ramane pufoase.

2

Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

18.11.2016, 16:59

Georgiana, Merisor, Rocsi, va servesc cu placere!

Andra, Bianca, Mirela, va multumesc mult!

Domnule Dante, Cristina, va multumesc frumos!

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:15

delicioase!

Ancutsa 1

19.11.2016, 10:41

Daniela, multumesc frumos!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si gem de post